Rust waar ben je?

Voor lange tijd is het onderwerp rust een item in mijn leven waar ik veel mee bezig ben. Laat ik het zo zeggen, ik jaagde erna en ik verlangde er naar. Het leek soms een station wat ik nooit zou bereiken. Er wordt een aanval gedaan op de rust en vrede van mensen om me heen en dus ook op die van mij. Ik ging er van alles over lezen en zocht het ultieme recept om rust te creëeren, maar het leverde me niets op, enkel en alleen frustratie.

Als ik zou willen zou ik 24 per dag bezig kunnen zijn met zaken die misschien ook nog wel legitiem te noemen zijn, zaken die met mensen te maken hebben, of met gedachten of met gewoon  bezig zijn. Als ik een telefoontje naar pleegzorg zou doen, zou ik vandaag nog een kind in huis kunnen hebben om voor te zorgen en hoe mooi is dat, zorgen voor een kind in nood. Ik zou wekelijks gevangenen kunnen bezoeken, bij zieke mensen op bezoek kunnen, mijn dagen kunnen vullen met social media en ga zo maar door. Maar diep van binnen is er een stem en die zegt: Kom bij Mij en Ik geef je rust. Een stem die niet opdringerig is, die geen beroep doet op mijn emoties of die me door dingen te doen mijn waarde doet bepalen. Nee die stem is stil en steeds weer hoor ik Hem. Hij zakt ook weer weg, wanneer ik opgeslokt word door belangrijke dingen die om me heen gebeuren, maar op momenten dat ik even in de rust ben is Hij er weer.

Ik geloof dat we in een tijd leven waarin we opgejaagd worden en voortgedreven worden om maar zoveel mogelijk bezig te zijn. En als je dan ook nog christen bent, dan heb je zeker de plicht om je leven in te zetten voor die ander. Tot het moment dat je niet meer kunt, dat je een burnout krijgt of dat je lichaam kwalen gaat krijgen en langzaam onder druk en stress bezwijkt.

Ik heb besloten om te gaan luisteren naar die Stem, die me roept en die tijd met mij door wil brengen. Omdat Hij me zo goed kent en weet wat ik nodig heb. Ik heb weer gekozen om een stapje terug te doen en niet meer onmisbaar te willen zijn, maar in de tegenwoordigheid van God te gaan, waar ik weer nieuwe energie en inspiratie krijg. Ik heb dat zo nodig. Ik heb Jezus zo nodig. Dit zal me iets kosten, maar het zal me zoveel meer opleveren. In Zijn aanwezigheid vind ik rust en kan ik mijn zorgen neerleggen, kunnen mijn gedachten stoppen en weet ik me veilig. Ik kan er nu al naar uit zien. God heeft ons alles gegeven, we hoeven het alleen maar aan te nemen

Ik zal waarschijnlijk nog vaker over dit onderwerp imageschrijven, omdat het iets is wat me enorm bezighoud.

Jezus zei: Kom tot Mij allen die vermoeid en belast zijn en Ik geef je rust. Mattheüs  11 : 28-30

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.