My journey

Hoog tijd voor een nieuwe blog. Maar er zit zoveel in mijn hart en in mijn hoofd en soms is het allemaal zo lastig te ontrafelen. Er gebeurt veel in mijn leven de laatste tijd, en ik heb ontdekt dat schrijven een manier voor mij is om te processen. Er zit echter een gevaar in als je zoals ik een open persoon bent, en dingen opschrijft die kwetsbaar zijn. Er zijn altijd mensen die er niet mee om kunnen gaan of je veroordelen, en de vraag is, wil ik dat, en kan ik dat handelen ?
Ik heb besloten dat ik dit kan, omdat ik weet dat het mij ten diepste gaat om de goedkeuring van God, en Hij vindt me méér dan ok. Bij Hem kom ik steeds terug als ik weer eens mijn neus gestoten heb, als ik weer eens ongehoorzaam was en mijn eigen zin deed.

Ruim een jaar geleden sprak God tot me en zei, Ik wil dat je een jaar apart zet en je gaat verdiepen in Mijn woord en de stilte gaat opzoeken. Ik heb niet vaak dat ik zo direct Gods stem hoor, en het bleef in mijn hart resoneren.
Ik dacht ok Heer dat ga ik doen. Eigenlijk verlangde ik hier ook zo naar en wist dat dat het belangrijkste was in mijn leven, relatie hebben en zijn bij Jezus en vanuit daar bewegen.

Maar nog geen week later werd ik door iemand gebeld met de vraag of ik mee wilde werken met een nieuwe organisatie en ik voelde me gevleid, temeer omdat ik deze persoon hoog had staan, en dacht, ik word niet voor niets gevraagd, en ik zal dat andere wel niet goed verstaan hebben. Echter diep in mijn hart wist ik dat dit niet de juiste keuze was, maar ik duwde die gedachte weg.

Na een half jaar meegewerkt te hebben, en waarin veel processen in mijn leven volgden, besloot ik te stoppen en zei ik: ok Heer ik ga het doen. Inmiddels had ik ook al ja gezegd tegen een jongetje wat dringend opvang nodig had, en dit terwijl ik bij pleegzorg had aangegeven een jaar rust te nemen. Om een lang verhaal kort te maken, ik was ongehoorzaam en had niet geluisterd naar Gods stem en daarom besluit ik om per september een sabbatsjaar te nemen. Hoe dit eruit gaat zien weet ik niet, maar één ding weet ik wel, ik ga alles loslaten, en leren vanuit de basis. Een lieve wijze vrouw heeft me hierin zo geïnspireerd en haar keuze om alles los te laten wat haar meegegeven was, in allerlei kerken en organisaties en terug te gaan naar Jezus. Toen ik dat las dacht ik yes dat wil ik ook.

Ik ben in de war geraakt de afgelopen jaren door al die stromingen en meningen en dogma’s en religieuze wetten en regels, door de dominante leiders, de liefdevolle genadestromingen, de traditionele leer en noem zo maar op. Ik wil niet meer meeliften met andermans bedieningen, waar ik soms mijn twijfels over heb, ik wil me niet langer laten beïnvloeden door emotionele uitingen, die van de “Geest” zijn, maar waar ik totaal niets bij voel, ik deed er zelfs aan mee, om er maar bij te horen. Ik wil geen dingen meer geloven, omdat het me is aangeleerd door goedwillende mensen, die ervan overtuigt zijn dat het waarheid is. Ik wil geen gecreëerde God dienen, door christenen gevormd, waar ik me niet veilig bij kan voelen. Ik wil terug naar Jezus, naar Zijn hart. Ik wil terug naar Gods woord, wat onfeilbaar is voor mij, en waar ik nog zoveel uit mag leren. Ik ben moe, moe van het strijden en streven om maar te voldoen, en om als een kameleon mee te bewegen en steeds weer mezelf aan te passen om erbij te horen.

Nee genoeg is genoeg, ik laat alles los, behalve God. Ik ben zelfs bereid om mensen los te laten, omdat ze niet goed voor me zijn. Ik doe niet langer mee aan het circus, maar kies ervoor om te leven en om mezelf te zijn, wie dat dat ook is, want dat zal ook deel zijn van mijn zoektocht. Ik schud alle stickertje, op me geplakt en zelf opgeplakt van me af en richt mijn ogen op naar God, mijn journey begint, en ik zal je op de hoogte houden, je bent vrij om het te lezen, maar ik ga door en verwacht en ontvang en bovenal laat ik los en verbind me aan Hem Die me heeft gemaakt en Die me tijdens mijn zoektocht zal tonen wat mijn weg is. Vol vertrouwen, vol verwachting zet ik mijn eerste stappen…….op weg naar echte vrijheid.

10 gedachten over “My journey”

 1. Maak de keuzes waar jij je gelukkig en rustig bij voelt. Ik weet dat erg moeilijk is door alle invloeden van buitenaf. maar blijf bij je eigen kern en gevoel, die klopt altijd. Je bent een pracht mens ook als je voor jezelf en voor jou gevoel naar God kiest. x

 2. Wat mooi lieve Alma. Eerlijk en oprecht. Herkenbaar ook. <3

  #letthefuturebegin

  There's a "yes" in our hearts
  And it carries through eternity
  Simple obedience, it changes history…
  (Lindy Conant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.