Liefde is zo simpel…..

image

Liefde is zo eenvoudig, waarom maken wij het dan zo ingewikkeld? Ik heb het niet over het woord liefde wat de wereld misbruikt heeft en gekoppeld heeft aan sex, en er iets vulgairs van heeft gemaakt, nee ik heb het over pure onzelfzuchtige liefde die zichzelf niet zoekt en geïnspireerd is door God zelf.

We laten ons zo vaak leiden door tegenstrijdige belangen en bolwerken die niet toestaan dat er maar een sprankje liefde doordringt tot ons hart, terwijl we diep van binnen zo hunkeren naar die ongrijpbare substantie, die niet te peilen is en soms zo angstaanjagend is.

Waarom durven we niet gewoon toe te geven dat we allemaal hetzelfde verlangen hebben diep van binnen, en dat is geliefd te zijn. Voor iedereen ziet dat verlangen er weer anders uit, en het hangt dan ook nauw samen met de ervaringen en herinneringen die we hebben opgebouwd omtrent liefde in ons leven.
Het kind wat van jongst af aan gezien wilde worden en probeert bij iedereen die hem aanhaalt liefde te vinden, met alle gevolgen van dien. De vrouw die zichzelf overschreeuwt en profileert maar eigenlijk roept: heb me lief. De man, die met zijn macho gedrag vrouwen probeert te imponeren, maar eigenlijk diep van binnen een klein jongetje is wat erkenning en aanhankelijkheid nodig heeft, maar dit van zijn eigen vrouw niet krijgt. Ieder mens heeft zijn of haar eigen verhaal, en ieder heeft zijn of haar eigen mechanismen om te verbloemen en te camoufleren en soms het liefst onzichtbaar te worden zodra liefde te dichtbij komt.

Ikzelf heb door de jaren heen geleerd van de liefde dat ze ongrijpbaar is en me steeds weer verrast. Steeds als ik denk dat ik haar snap, komt ze weer met een voorstel waar ik van moet zuchten en denk dat ik het niet kan,maar samen met haar kan ik steeds weer overwinnen. Zo bijzonder, zo kwetsbaar en fragiel. Het is een mysterie en toch is het zo zichtbaar. Want liefde levert iets op, het zaait op plekken waar de grond uitgeput en onvruchtbaar lijkt, maar zodra haar stralen de aarde raken, er iets geboren wordt, waardoor er nieuw leven ontstaat.

Liefde is onbegrijpelijk en toch zo simpel, het maakt los wat verward is, het heelt wat gebroken is, en geeft kracht waar uitputting nabij is. Het geeft vreugde aan rouwende situaties en herstelt relaties waar geen hoop voor leek te zijn.
Liefde kost wel wat, het kost je namelijk alles. Het kost je jezelf, en als je in staat bent volledig los te komen van jezelf en liefde toelaat, zul je het ultieme gevoel van liefde ervaren die je zal verbazen.

Steeds weer word ik geïnspireerd door Gods woorden uit 1 Korinthiërs 13 waarin God de Bedenker van de liefde heel eenvoudig uitlegt wat ervoor nodig is om liefde in haar volheid te ervaren en in te zetten, namelijk door jezelf te verliezen en de ander hoger te achten dan jezelf. Voor velen is deze passage zo tegenstrijdig en onmogelijk, want wij mensen zijn gewend te vechten voor rechtvaardigheid en opkomen voor jezelf en niet over je heen te laten lopen. Dit is wat ons geleerd wordt in deze keiharde maatschappij.
Persoonlijk luister ik liever naar mijn Schepper, Die Zijn leven uit liefde voor mij en jou gaf, door Zijn Zoon Jezus naar de aarde te sturen, zodat wij konden leven in overvloed. Dit maakt dat ik liefde steeds meer toelaat in mijn leven en vanuit liefde de ander lief kan hebben, ook al word mij onrecht aangedaan. En weet je dit geheimenis want dit is het, heeft ervoor gezorgd dat de liefde iedere dag toeneemt en dat ik mensen meer en meer ga liefhebben. Dat het niet meer belangrijk is wat ik vind of denk, maar dat de liefde mij dringt en dit geeft me zoveel vrede. Ik sterf steeds een stukje verder aan mezelf en zie Jezus meer worden in mijn hart. Hij mag me leiden en me inspireren, iedere dag weer en ik leer van Hem, van Zijn leven, van Zijn hart, wat zo puur is en zonder bijbedoelingen. Hij weet als geen ander wat het is Zichzelf op te offeren voor die ander en ik wil zo graag op Hem lijken en daarom houd ik van liefde, het maakt me wie ik ben, Zijn geliefde kind, vastberaden om deze wereld te overladen met liefde, van God door mij heen. Ik omarm haar, ik koester haar en zal haar toelaten zodat ze toe zal nemen en ik krachtig zal zijn, het als een wapen zal gebruiken, zodat muren neergehaald zullen worden en harten open gebroken en terwijl ik liefde deel, wordt de liefde in mijn hart groter, en wetende dat ik de ander alleen liefde schuldig ben, heb ik moed want ik weet dat liefde alles zal overwinnen, en weet je het wordt steeds makkelijker, want ik houd van de liefde.

Voor jou die dit leest en misschien wel nooit liefde hebt gekend, of waar liefde altijd is misbruikt, voor jou heb ik dit geschreven, om je hoop te brengen en je te zeggen dat je geliefd bent, dat er Iemand is Die ongelofelijk veel van jou houdt en je dat wil laten zien. Hoe? Roep Hem aan, Zijn naam is Jezus en Hij wil je vullen met echte liefde, Hij is te vertrouwen en Hij zal dat bewijzen als je Hem die kans geeft.

3 gedachten over “Liefde is zo simpel…..”

  1. Hoi Alma,

    Wat een mooie blog over liefde, over de de diepere liefde die God aan je geeft! Ik heb door de jaren heen mijn identiteit in Jezus gevonden en kan echt zeggen dat ik zijn geliefde dochter ben! Bedankt voor deze blog. En alle dank aan God dat deze blog op mijn pad kwam. Liefs yvette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.