Kwetsbaar

image

“Weet je waarom jij zo weinig vrienden hebt, dit komt omdat jij kwetsbaar en eerlijk bent en daar kunnen maar weinig mensen tegen, daar lopen ze voor weg.”
Dit zei mijn geliefde schoondochter afgelopen week tegen mij.

Het liet me niet meer los en ik ging erover nadenken en processen. Ik weet dat het een risico is als je kwetsbaar bent want er zullen altijd mensen zijn die je genadeloos neer willen halen, en die hun oordeel al klaar hebben. Lang was ik hiervoor gevoelig en was ik een echte mensenpleaser. Ik deed mezelf onrecht aan want diep van binnen woedde er een roep en honger naar waarheid.

De laatste tijd word ik meer en meer bewust van het feit dat ik alleen maar Jezus ten diepste nodig heb. Ik roep dit al mijn hele leven, maar nu is het anders dan toen. Toen was het vanuit geleerd en meegekregen en ervaring die ik opgedaan had en omdat je dit toch hoort te zeggen. Nu is het vanuit een diepe honger en het intens bewust worden van de grootheid van God en de noodzaak en erkenning dat alleen Jezus mij vrede geeft.

Ik heb er een zooitje van gemaakt in mijn leven, en natuurlijk er zullen zeker wel externe factoren meegespeeld hebben, maar ten diepste heb ik zelf keuzes gemaakt en ben ik de enige die hiervoor verantwoordelijk is. Jarenlang heb ik anderen de schuld gegeven en conclusies gezocht en gevonden voor mijn destructieve gedrag in handel en wandel.
Ik draaide in een cirkeltje en kreeg soms bijval en erkenning en soms stootte ik ook heel hard mijn neus, maar al die tijd was ik op zoek. Op zoek naar echte vrede.

Vooral mijn man en kinderen hebben het zwaar gehad met mij. Ik ben dan ook medeveroorzaker geweest aan de pijn en scheefgroei die heeft plaatsgevonden in ons gezin. Dit was mijn verantwoording.
Maar ik kan dingen niet terugdraaien en ik weet dat God alle dingen doet medewerken van hen die Hem waarlijk liefhebben. En mijn man en kinderen en ik hebben God intens lief en dus zullen het nog mooiere en sterkere mensen worden dan het nu al zijn.
Soms stel ik me de vraag, wat als ik datgene wat ik nu weet had toegepast in mijn vroegere leven, wat hadden dingen dan anders geweest. Echter deze vraag is niet relevant want het is nu eenmaal zo gelopen.

Nu kan dit alles heel dramatisch klinken, maar niets is minder waar. Want wat ben ik dankbaar dat God heeft ingegrepen, en me liefdevol in de kraag heeft gevat en me mijn gedrag heeft laten zien, zodat ik me kon bekeren en Hij toen met Zijn overvloedige genade kwam en alles overwon in mij. Dit was mijn doorbraak naar echte vrede. En wat is er toen veel veranderd. God gaf me een lijst van mensen waar ik heen moest om vergeving te vragen en geloof me dit was niet makkelijk, er leek geen einde aan te komen. Ik ben gegaan in gehoorzaamheid en heb velen in de vrijheid mogen zetten en daarmee ook mezelf.
Ik ben een ander mens geworden. De scherpe kantjes zijn eraf. Mijn emoties zijn in balans gekomen, het oordeel is verdwenen, er is begrip gekomen en genade, en bovenal heb ik mezelf mogen zien als dochter van God en niet meer als slaaf.

Sindsdien is mijn leven als een rollercoaster. Er is een energie vrijgekomen, ik voel me jonger dan ooit en er is een diepe vrede gekomen, die mijn verstand te boven gaat.
God heeft me de laatste tijd bijzondere openbaringen gegeven over mijn leven, en dan met name over mijn denken, want dit moest volledig veranderd worden. Al 50 jaar was mijn denken gevormd en hier en daar was het gelinkt aan het denken van Christus, maar het merendeel was toch echt vleselijk.
Nu echter, nu ik tijd met Jezus als onmisbaar ervaar, wordt mijn denken iedere dag veranderd. Door het lezen van Gods woord maar ook door de wijze lessen die ik van mijn zoon auke mocht ontvangen. Hij heeft me veel openbaringen van God gegeven, die ik meteen ging toepassen en waardoor ik meteen veranderde.

Vroeger was ik kwetsbaar en snel te kwetsen, nu ben ik kwetsbaar en neemt Jezus het voor me op en hoef ik niet meer te strijden. Hij in mij, en ik gehoorzaam. Makkelijk? De weg ernaar toe niet, maar nu is het geweldig. Ik word steeds blijer en krijg weer passie voor het leven. Ik hijs me niet meer door het leven, maar leef het leven. Mijn liefde voor mijn omgeving is toegenomen en het kost me geen enkele moeite. Ook komt er weer ruimte en kan God spreken.

Al die tijd was ik bezig om dichterbij God te komen door hard voor Hem te werken, en door vooral goede werken te doen, zodat Hij trots op me was. Het putte me uit en bracht me geen vrede. Pas toen ik mocht zien dat Hij genoeg was, vond ik vrede.
Ik heb toen besloten om met alles te stoppen in mijn leven wat ik vanuit verkeerde motivatie was gestart en toen hield ik niets meer over, dan alleen mijn gezin. Gelukkig geeft God nieuwe dingen en ben ik klaar om te gaan en Zijn stem te volgen. En ondertussen is mijn belangrijkste doel, bij Hem zijn en gevuld te worden door Hem alleen.

Auke had laatst een prachtig beeld van een emmer. Mijn emmer was halfvol en steeds als er wat in zat, deelde ik het weer uit, waardoor de emmer nooit overstroomde, want dan had ik het al weer weggegeven. Hij zei toen, mam, neem nu eens de tijd om de emmer te laten overstromen en vanuit het overstromen weg te geven, en dan zul je zien dat het water blijft stromen. Dit vond ik zo mooi, en besloot dit te doen, en het werkt.
Ik heb er zo n zin in hė in het leven. Ik ontvang van God en kijk naar voren. Mijn lieve vader zei altijd, doe wel en zie niet om, en dat ga ik doen. Me uitstrekken naar hetgeen voor me ligt en vergetende hetgeen achter me ligt. Ik koester de mooie herinneringen, laat me niet aanklagen en ontvang Zijn genade en liefde voor mij iedere dag.
Jezus is mijn passie en geeft mij passie en meer heb ik niet nodig.

Ik wil je uitdagen om net als ik op zoek te gaan naar die vrede. Vind je het lastig om je kwetsbaar op te stellen, bij God kan dat, want Hij zal je nooit pijn doen. Geef alles aan Hem, wees eerlijk naar Hem, Hij zal je vergeven, vraag en je zult ontvangen, want Hij is een liefhebbende Vader Die reikhalzend naar je uitkijkt. Hij zal je nooit veroordelen, Hij ziet je en wil je helpen bij alles waar je mee zit. Je hoeft alleen maar je handen uit te strekken. Ook al heb je dit al zo vaak gedaan, net als ik. Geef niet op, maar ga naar de Vader. Hij wacht op je.

Vader
Eindelijk
Vond ik rust
En mag ik zien
Wat U werkelijk bent
Vol van liefde
Geen woorden alleen
Maar diep intens bewust en beseffend
Tot tintelend toe ervaren
Dat U alleen vrede geeft
En daar geef ik me aan over
Wetend dat ik eindelijk thuis ben
En veilig ben in Uw handen
Ik geef me over

10 gedachten over “Kwetsbaar”

 1. Lieve Alma,

  Prachtig eerlijk beschreven, ontroerend ook hoe open jij je opstelt. Dank je wel voor het toestaan dat wij een blik in jouw leven mogen werpen en mogen leren ervan. Gisteren nog bad ik en zei, Vader ik wil merely voor U legged als een open boek en vraag U alle bladzijden die aan elkaar vastgeplakt zitten, waardoor de inhoud niet te lezen is, met Uw solution los te maken enzo openbaar te maken wat de inhoud is. Jouw verhaal raakt me altijd zo omdat ik het zo herken in mijn leven, gedeeltelijk mijn verhaal… Soms weet ik gewoon niet hoe ik het moet doen, soms sta ik met lege handen… Ik zou willen dat ik naast je woonde omdat ik zoveel van je kan leren en je zo’n geweldige lieverd bent. Je weet wat je aan jou hebt en je bent zo eerlijk, waarom weglopen voor dat? Door pijn gedreven. en zoveel andere dingen, ik weet dat. Maar net als jou wil ik er doorheen en ben ik op weg. Ik mis alleen een grote zus als jou❤️You! Vader laat haar emmer overstromen met U! Dank U voor Alma Heer, ik weet, U houdt zoveel van haar dat Uw hart overstroomd van liefde voor haar!

  1. Lieve Lydia
   Bedankt voor je lieve reactie.
   Je mag me altijd aanschieten hoor.
   Ik geef mijn nr wel even via fb, kunnen we appen.
   Liefs en ik vind jou een prachtig lief mooi mens
   Hvj2

 2. Hallo Alma
  Ik kwam op deze site terecht ,ik voel dat het Godsleiding is .
  Heb het gelezen , het heeft mij geraakt.
  Dank je wel .
  Dikke knuffel . Lena

 3. Alma je bent een pracht mens en je kunt prachtig schrijven. He has blessed you with so many gifts and talents. Thanks for sharing it with us <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.