Herfst

 

image

Ieder jaar omstreeks deze tijd kijk ik reikhalzend uit naar het moment dat ik het ruik. In de lucht, die geur, dat speciale heerlijke gevoel wat er voor zorgt dat er energie vrijkomt, waardoor ik zin krijg om dingen te doen en ondernemen op wel vlak dan ook. Het is een loslaten van de zomer en het omarmen van de eerste tekenen van de herfst.
Ik houd van de herfst, niet alleen vanwege de prachtige kleuren die verschijnen aan de bomen, maar de dynamiek van dit seizoen intrigeert me enorm. Ik krijg er inspiratie door en begin me langzaam te nestelen en voor te bereiden op een periode van rust.
Net zoals de natuur dingen loslaat en de kleuren en geuren veranderen kies ik er ook voor om in dit seizoen dingen los te laten, en sta ik toe dat er kleur komt die misschien voor anderen niets toe te voegen heeft, velen hebben een hekel aan de herfst en associeren het met dood, maar voor mij is het van grote waarde.
Ik ben een mens wat voortdurend haar eigen leven onder de loep neemt en zoals de bijbel leert, vraag ik aan God of er heilloze wegen in mijn leven zijn. Of ik dingen mag veranderen of aanpassen, of misschien dat er gebieden zijn waar ik aan mag sterven. In de herfst wordt er veel gesnoeid en ook mijn leven stel ik open voor de Landman om liefdevol de takken en ranken weg te snoeien die mijn groei belemmeren en zelfs soms onmogelijk maken, dit doet zeer maar schept zoveel ruimte.
God sprak van de week heel duidelijk tot mij dat ik alles in Zijn hand mocht leggen en Hij de dingen waar ik momenteel mee worstel zou oplossen. Dit raakte me diep in mijn hart, want dit betekent dat ik het niet langer hoef te dragen en mag genieten van het vrijzijn. Een hele omschakeling voor iemand als ik, die heel haar leven gewend is op verschillende manieren altijd maar weer voor anderen te zorgen. Ik besef trouwens dat het zorgen voor anderen ook een naar trekje kan hebben. Het is een mooie manier om je te verschuilen en niet de confrontatie aangaan met jezelf, want daar heb je dan de tijd en energie niet voor.
Ik heb mijn stuur weer in handen van mijn hemelse Vader gegeven en kies ervoor los te laten. Net als al die bladeren die bij een flinke storm ineens op de grond dwarrelen en hulpeloos op de grond liggen, geef ik mijn leven weer in handen van Hem die weet wat ik nodig heb. Met dat verschil dat ik niet hulpeloos op de grond blijf liggen maar opsta en ga genieten van alles wat me gegeven is op deze aarde.
Ik ben onder de indruk, steeds maar weer van Gods Meesterplan voor mijn leven, steeds dichter kom ik bij Zijn hart en ervaar ik Zijn diepe rust en vrede. En dit is mijn fundament, niet meer jagen vliegen, en dingen doen voor anderen maar vanuit Zijn intimiteit bewegen en doen wat Hij deed. Betekent dit dat ik niets meer doe? Misschien, misschien ook niet, het maakt me namelijk niet uit, als ik maar in Zijn wil ben. Mijn identiteit is niet langer doen, maar zijn, en dat geeft rust.
Kom maar op herfst ik geniet van je met volle teugen.

8 gedachten over “Herfst”

  1. Laiverd, dank je wel voor je openhartigheid in deze blog… Leer er veel van! Hoop dat je nog meer en meer mensen tot een inspiratiebron mag zijn! Love you xxx Anne

  2. Mooi Alma ik neem het mee in mijn overdenking, in het loslaten en rusten en voorbereiden voor de komende tijd vooral in de tijd van voorbereiding op de najaarsfeesten zo belangrijk om klasr te zijn voor Zijn komst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.