een nieuw seizoen

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik geschreven heb op mijn blog en dit heeft een reden. Doordat ik door een burnout ga en pas verhuisd ben had ik de energie gewoonweg niet om mijn laptop te openen en te schrijven wat me bezighoudt.

Er zijn veel processen die plaatsvinden in mijn leven op dit moment en ik ben excited over de tijd waarin ik leef. Het is voor mij als een nieuw seizoen waar ik inzit. Het klinkt misschien raar maar ik ben zo dankbaar voor deze burnout. Het heeft me letterlijk stil doen staan en me in mijn kraag gepakt om van een afstandje te bekijken wat ik nu allemaal aan het doen ben. En dit was confronterend en pijnlijk maar ook bevrijdend.

defenitie burnout: een dramatische afsluiting van een levensfase, gekenmerkt door een jarenlang volgehouden levensstrategie in een steeds ongezondere situatie. De burnout kan in gang gezet worden door een enkele gebeurtenis of een samenloop van omstandigheden.

Jarenlang doorgaan heeft geresulteerd dat mijn lichaam stop zei en ik ben nu verantwoordelijk hoe ik mijn lichaam ga behandelen. Echter het is niet zomaar een optelsommetje wat ik op moet lossen maar het zijn processen waar ik doorga die me bewust maken van mijn gedrag van de afgelopen decennia. Ik ben nu 54 en mijn leven heeft veel hoogte gekend maar er waren ook diepe dalen en patronen zijn ingesleten en hebber ervoor gezorgd dat ik dingen doe die ik doe. Overlevingsmechanismen die ik me wel bewust was maar waar ik niet overheen kon stappen, maar die uitgepeld moeten worden en bekeken moeten worden onder een loep zodat ze niet weer kunnen gaan nestelen, en zodat ik ander gedrag kan integreren.

Ik ben iemand die altijd hoop heeft en zo ook voor mijn eigen leven. Ik heb hoop voor de toekomst en een van mijn lievelingsteksten uit de bijbel is:

Want ik weet welke gedachten Ik over u koester, luidt het woord des Heren, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven. Jeremia 29:11.

Wow dit is God Die dit over mij, alma, zegt. Dus nu wordt het tijd dat ik deze dingen ook ga geloven en het ga toepassen in mijn eigen leven. Ik ben vol goede moed en dankbaar dat deze reis die ik al begonnen was, nu een andere betere wending heeft gekregen en ervoor gaat zorgen dat de vrede die ik nu ervaar blijvend is en niet slechts een zachte bries die af en toe over me waait. Nee ik wil voelen en beleven wat het is om geworteld te zijn in Gods liefde en vrede en vanuit deze relatie te leven en te genieten.

Ik wil weer visie krijgen en ontdekken wat de essenties van mijn leven zijn. Waar ik blij van word, waar ik goed in ben, waar ik van geniet en wat ik vanuit daar voor de mensheid kan betekenen. Niet meer andersom, want daar raakte ik dus burnout van.

Oja en de burnout waar ik nu doorheen ga heeft geen einddatum. Mensen vragen me soms of het al over is en dan moet ik het antwoord geven: nee. En deze vraag maakte me onrustig maar nu heb ik een berusting gevonden en besloten dat het is zoals het is en dat iedere dag dat ik leef een zegen is waarin ik dingen leer en relatie mag hebben met mijn Heer en waarin ik toevallig nu een beetje opgebrand ben. Maar ik weet dat de vlam weer zal gaan branden en dat het vuur van God weer op zal laaien en de passie ongekend zal zijn. Kom maar op leven. Ik ben er klaar voor.

Geef mij de kracht te veranderen wat ik kan veranderen Geef mij de kalmte en rust om te accepteren wat ik niet kan veranderen En geef me de wijsheid om het onderscheid te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.