Challenge

image

Laatst zag ik een filmpje van Brigitte Kaandorp over spullen. Hilarisch en zo herkenbaar. Spullen. Overal spullen. Ze komen je huis binnen zo sneaky dat je er geen erg in hebt. Je zou er haast bang van worden. Ik heb dat ook.

Ik raak geïntrigeerd en geïnspireerd door websites als so chicken die blogs schrijft over minimalistisch leven. Op een of andere manier verlang ik hier ook zo naar. De mensen die me kennen zullen nu heel hard gaan lachen want ik ben iemand die alle rommelmarkten afloopt, die als er spullen zijn van mensen die ze wegdoen, al gauw zegt, kom maar op, ik weet wel een plekje. Een nobel streven maar door de loop der jaren heeft me dit enorm veel onrust gebracht.

We hebben een groot huis en dus veel ruimte en dus veel spullen. Nu ben ik een sensitief persoon en hecht aan sommige spullen ook waarde. Dit is niet altijd even handig als je juist minimalistisch wilt leven.
Ik ben zo vaak begonnen met opruimen en ik ben er ook heel trots op dat mijn huis tegenwoordig gestructureerd is. Maar er zijn nog veel teveel spullen. En daar wil ik vanaf.

Ik wil mijn energie niet verspillen aan spullen die in de kast liggen of ergens opgeslagen in het stof langzaam wegkwijnen, of waar mijn oog steeds naartoe wordt getrokken. Ik verlang naar orde in mijn hoofd en huis en daarom heb ik vandaag maar weer de keuze gemaakt, de zoveelste, om te gaan ontspullen.

Ik ben gelukkig een mens dat iedere dag opnieuw durft te beginnen en als het niet lukt voel ik mezelf totaal geen loser, en dit heb ik van God geleerd. Hij ziet het ook iedere dag weer met me zitten, ook al verbruik ik het steeds weer. Heerlijk toch. Deze mentaliteit heeft er ook voor gezorgd dat ik 25 kg afviel en steeds als ik weer bijkom begin ik gewoon weer opnieuw met gezond eten. Ik denk dat ik genade voor mezelf heb. En dit maakt dat ik het ook voor anderen heb gekregen. Maar dit terzijde, want het ging om de spullen.

Veel van deze spullen heb ik vergaard om een leegte op te vullen in mijn leven, en ik ben zelfs verslaafd geweest aan dingen kopen, want ik dacht dat ik daar gelukkig van werd. Vandaar al die spullen, want mijn genezingsproces duurde wel eventjes. 🙂

Ik wil mijn focus niet op spullen richten maar op Jezus en daarom deze challenge. Ik heb peter zo ver gekregen om mee te doen, en ik ben enthousiast.
We gaan de hele maand december iedere dag dingen wegdoen. Van klein naar groot. En het is vandaag 7 december, dus er gaan 7 dingen weg. Morgen 8 en ga zo maar door. Dit zou betekenen dat ik eind deze maand 496 spullen uit mijn huis verwijderd heb, en als peter mee blijft doen zijn dat 992 spullen in een maand, wow.

Nu moet je niet gelijk aan bankstellen denken, het kan, maar kleine dingen zoals een mes of doosje zijn ook spullen. Ik ben benieuwd, ik begin met volle moed en vraag me gerust hoe het ermee staat. Ik zal jullie tussendoor op de hoogte houden.

Nog even kijkend naar mezelf, geloof ik dat ik verslaafd was aan spullen, ik er geen afstand van kon doen door de emotionele waarde die eraan hing. Ik een kick kreeg van het verzamelen ervan, juist die goeie deal. En zo nog meer redenen, en dit wil ik allemaal afleggen. Ik ben geen slaaf maar een dochter en zo wil ik me ook gedragen. Ik ben niet ontvankelijk voor ontmoediging want ik geloof namelijk in mezelf. Ik weet dat ik alles kan door Hem die mij kracht en inzicht geeft. En dit is iets waar ik gewoon gehoorzaam in ga zijn, hoe het ook uitpakt.

Zet m op alma, je kunt het!

Een gedachte over “Challenge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.